Win for Life

Win For Life is een van de krasspellen van de Belgische Nationale Loterij. Het werd in 1998 geïntroduceerd en groeide al snel uit tot een van de meest succesvolle krasspellen. Maar hoe werkt Win for Life precies?

Wat is de Win for Life spelformule?

Op elk Win for Life krasbiljet staan twee zones die je kunt wegkrassen. Onder de bovenste kraslaag (“winnende cijfers”) staan twee cijfers tussen de 1 en 9. Onder de onderste kraslaag (“uw cijfers”) staan vier cijfers tussen de 1 en 9. Is een van de cijfers onder de bovenste kraslaag gelijk aan een van de cijfers onder de onderste kraslaag, dan heb je iets gewonnen. Je winst staat vermeld onder het betreffende cijfer. Winnende krasloten hebben altijd maximaal één gemeenschappelijk cijfer; het is dus niet zo dat je met één kraslot twee prijzen kunt winnen.

Wat kun je winnen?

De prijzen van de Win for Life krasloten variëren van €1 tot €10. Afhankelijk van het soort kraslot dat je koopt, kun je bedragen winnen tussen de €5 en €5000. Dat zijn leuke extraatjes! Maar je maakt ook kans op de hoofdprijs; per 1 miljoen krasloten is er één kraslot waarbij je je hele leven lang elke maand een bedrag ontvangt. Dat bedrag kan oplopen tot een paar duizend euro per maand. Dan win je dus echt ‘for life’! Als je iets wint met Win for Life, hoef je daar overigens geen belasting over af te dragen; alle winsten van de Belgische Nationale Loterij zijn namelijk van belastingen vrijgesteld!

Waar kan ik Win for Life spelen?

Win for Life krasloten zijn op de bekende verkooppunten in België verkrijgbaar. Maar als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, kun je ook online een gokje wagen. Alle Win for Life krasloten zijn namelijk ook online te krassen. Let wel op, voor alle spellen van de Nationale Loterij geldt dat je minimaal 18 jaar of ouder moet zijn om te mogen deelnemen.